KULLANILDIĞI BİTKİ VE YABANCIOTLAR:
BİTKİ |
YABANCI OT ADI |
Kullanım dozu ve dönemi |
Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre |
AYÇİÇEĞİ
(Çıkış öncesi) |
Yabani hardal (Sinapis arvensis) Sirken (İştir) (Chenopodium album) Horoz ibiği(Amaranthus retroflexus) Serçe dili(Stellaria media) Ballıbaba(Lamium amplexicaule) Yavşan otu(Veronica hederifolia) Darıcan(Echinochloa crus-galli) |
Geniş yapraklı yabancıotlarda:
200 ml/da Darıcan otuna: 300 ml/da (Ayçiçeği ekiminden sonra çıkış öncesi olarak) |
|
AYÇİÇEĞİ
(Çıkış sonrası) |
Yabani hardal (Sinapis arvensis) Sirken (İştir) (Chenopodium album)
|
125 ml/da
Çıkış sonrası yabancı otların 4-6 gerçek yaprak döneminde |
45-50 gün |
HAVUÇ | Horoz ibiği(Amaranthus retroflexus)
Sirken (Chenopodium album) Yabani hardal (Sinapis arvensis) Eşek marulu(Sonchus arvensis) Yabani semizotu(Portulace oleraceae) Yeşil kirpi darı(Setaria viridis) |
150 ml/da
Havuç ekiminden sonra çıkış öncesi olarak |
|
NOHUT | Yabani hardal (Sinapis arvensis) Sarmaşık çoban değneği (Polygonum convolvulus) Dilkanatan (Galium aparine) (Rapistrum rugosum)
Yabani marul(Lactuca serriola) |
125 ml/da
Çıkış sonrası yabancı otların 2-4 gerçek yaprak döneminde
75 ml/da Çıkış sonrası yabancı otların 2-4 gerçek yaprak döneminde |
45-50 gün |
Mercimek (Çıkış öncesi) |
Yabani hardal (Sinapis arvensis)
Gönül hardalı (Myagrum perfoliatum) |
250 ml/da
300 ml/da Mercimek ekiminden sonra çıkış öncesi olarak |
|
Mercimek (Çıkış sonrası |
Yabani hardal (Sinapis arvensis)
Gönül hardalı |
125 ml/da
Çıkış sonrası yabancı otların 2-4 gerçek yaprak döneminde
150 ml/da Çıkış sonrası yabancı otların 2-4 gerçek yaprak döneminde |
45-50 gün |